Postzegelvriendendag 2021

Postzegelvriendendag in Arnhem op 18 september 2021

Zaterdag was het zover 10.15 uur kwamen de eerste Postzegelvrienden  de Bakermat binnen. Het was heel anders dan dat we gewend waren, de toegangsweg was veranderd in zandhopen, de ruimte was anders, maar 2 dingen waren toch gelijk gebleven, de hartelijke ontvangst van de beheerder en ons bestuur die ons verwelkomde met koffie en koek.

Door de Corona was de opkomst wat kleiner dan dat we gewend waren, ik was optimistisch en zei dat er zeker wel 10 vrienden zouden komen en na afloop konden we 13 mensen tellen.

De voorzitter heette ons welkom en memoreerde dat we een moeilijke tijd achter de rug hadden en dat hij hoopte dat de volgende vrienden dag weer als van ouds zou zijn. Het bestuur was dit keer ook niet voltallig, ons bestuurslid Cees Spaans kon niet aanwezig zijn, het was namelijk zijn trouwdag en ja dat gaat natuurlijk voor. Cees namens alle aanwezige hartelijk gefeliciteerd en  natuurlijk je vrouw ook!.

Er werd ook nu weer gezellig in de postzegels gekeken en een ieder haalde er uit wat hij of zij kon gebruiken, aan het eind van de middag was er weer de verloting, ook die was anders dan anders. Joris of Henk hielden een prijs omhoog en als je het kon gebruiken  dan stak je je hand op en was het voor jou, bij meerdere liefhebbers werd er geloot wie het kreeg.

De catering was als van oud in handen van Corrie en Leo, (onze vaste catering ploeg kon niet uit Duitsland komen ivm de Corona eisen) die volop koffie, thee of frisdrank schonk en uiteraard de broodje met kroket of hamburger uit deelde.

Ondanks alle moeilijkheden was het een geslaagde middag en iedereen ging weer blij naar huis. O nee 1 postzegelvriend ontdekte dat hij zijn postzegels die hij zorgvuldig had uitgezocht in een bakje onder de tafel had gezet was vergeten mee te nemen.

Toen ik thuis kwam was er al een mailtje van hem of wij die gevonden hadden. maar ja niemand had onder de tafels gekeken dus heeft Joris de beheerder gevraagd of hij het had gevonden en ja dat was terecht dus word nu naar de eigenaar gezonden.

Bijna zonder uitzondering werd ons  door iedereen gevraagd  of er in april weer zo’n dag werd georganiseerd waar ze nu al naar uitkeken.

Hartelijk dank aan een ieder die deze dag mogelijk maakte.

 

Henk de Heer, voorzitter