Natuurgebied Naardermeer

Natuurgebied Naardermeer krijgt eigen postzegels

Dat heeft PostNL bekendgemaakt.

De presentatie van de serie postzegels vindt dinsdag 28 april plaats. Op de tien nieuwe zegels staan kenmerkende dieren, planten en landschappen uit het gebied rond het Naardermeer. Het eerste exemplaar van de serie wordt overhandigd aan directeur Marc van den Tweel van Natuurmonumenten.

Het Naardermeer, dat zich bevindt tussen Muiderberg, Naarden, Hilversum en Meent, was in 1906 het eerst natuurgebied dat in handen kwam van de vereniging Natuurmonumenten.

Purperreiger

De organisatie, die Nederlandse natuurgebieden aankoopt en beheert, werd 110 jaar geleden opgericht. De presentatie van de postzegels maakt deel uit van de lustrumfestiviteiten.

Het unieke gebied wordt gekenmerkt door riet, hooiland en moerasbos en bevat veel moerasplanten en -dieren, zoals de aalscholver, de purperreiger, de grauwe gans en de arend. Het Naardermeer werd in 2005 onderscheiden met een Europees diploma voor Natuurbeheer.

BUSSUM – Het Naardermeer heeft sinds vanmiddag 28 apri 2015 zijn eigen postzegels. In Gasterij Stadszigt overhandigde Ludo Voorn van PostNL de eerste serie van tien postzegels aan Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten.

Op de postzegels zijn de voor het natuurgebied kenmerkende dieren en planten te zien door een verrekijker. Ook zijn er zegels met de spoorlijn die dwars door het gebied loopt en de meer dan 200 jaar oude molen. De tien zegels zijn ontworpen door Reynoud Homan.

Het Naardermeer was in 1906 het eerste natuurgebied dat in handen kwam van Natuurmonumenten. Voor PostNL een goede reden om nieuwe postzegels met de kenmerkende flora en fauna te laten ontwerpen.

“Het Naardermeer bestaat 110 jaar en we zijn er als Nederlanders trots op. Het gebied is met zijn historie een prachtig onderwerp voor nieuwe postzegels. Het ontwerp van Reynoud Homan geeft een mooi beeld van het Naardermeer en van wat er allemaal te zien is”, zei Voorn, directeur Marketing van PostNL.