LEONIE WORDT BLIJ

LEONIE WORDT BLIJ VAN DISNEY POSTZEGELS

Leonie Nieuwenhuis (35, WIA- en Wajong-uitkering) is een bezig bijtje. Want ze mag dan wel in een elektrische rolstoel zitten, toch werkt ze 12 uur in de week. Haar vrije tijd besteedt ze aan het zoeken naar postzegels met Disneyfiguren erop. Via stichting de Postzegelvriend houdt ze haar verzameling bij.

‘Ik zit al vrijwel mijn hele leven in een rolstoel vanwege de spierziekte Spinale Musculaire Atrofie. Mijn lijf is inmiddels flink vergroeid en ik heb best wat hulp nodig bij mijn verzorging. Maar ik houd niet van niks doen, dus na mijn middelbare school ben ik gaan werken bij Bio Vakantieoord in Arnhem (www.stichtingbio.nl). Inmiddels heb ik mijn 12,5-jarig jubileum zelfs gehaald!’

Disneypostzegels

‘Ik ben bij de Postzegelvriend terechtgekomen via mijn man. Hij spaarde al postzegels en door hem werd ik er ook enthousiast over. Eerst hielp ik hem vooral met het zoeken naar mooie exemplaren. Maar gaandeweg ben ik mijn eigen verzameling gaan opbouwen. Ik heb inmiddels een aantal verzamelingen, maar de postzegels met Disneyfiguren erop zijn mijn favoriet. Alleen al van het kijken naar die plaatjes word ik vrolijk! Ik zoek al heel lang naar een zegel met Knabbel & Babbel erop, maar die is heel zeldzaam.’

De Postzegelvriend

‘Voor mij betekent deze hobby een fijne afleiding naast de dagelijkse bezigheden. Ieder kwartaal krijg ik via de Postzegelvriend een setje postzegels toegestuurd, die ik daarna in mappen kan plaatsen. Dat doe ik dan gezellig met mijn man aan tafel. Het is ook leuk om naar de Verenigingsdag toe te gaan. Die wordt 1 keer per jaar gehouden. Lekker snuffelen en kletsen met iedereen. Ik kan het iedereen aanraden!’