Amivedi Postzegels

DE FRANCIEN POSTZEGELCOLLECTIE

Francien van Westering,
is geboren en getogen in Bloemendaal. Francien heeft gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Na haar opleiding kreeg ze veel opdrachten voor diverse week- en maandbladen (Libelle, Margriet, Opzij.) Daarnaast maakte ze talloze boekomslagen voor diverse uitgevers. Ze schreef en tekende 14 jaar lang elke week in de Margriet de column ‘Francien’s Katten’ over de belevenissen met haar eigen katten. Al meer dan 25 jaar verschijnen er diverse producten met haar tekeningen.  Francien’s Kattenagenda staat al jaren in de top drie van meest verkochte agenda’s in Nederland.  In december 2016 is haar eigen webshop live gegaan. Wist u dat Francien niet alleen katten, maar ook honden tekent? Vanaf januari 2017 krijgt zij een column in het blad Hart voor Dieren.

 

AMI_85jr _POSTZEGELS_hoed _goudrood85. Amivedi jubileum postzegels
Op 14 september 2018 is het precies 85 jaar geleden dat Stichting Amivedi in 1933 in Den Haag werd opgericht. Ter ere hiervan geeft Amivedi een feestelijke, nieuwe officiële postNL postzegel uit. Deze postzegel van onze mascotte Ami is getekend door Francien van Westering (Francien’s Katten) en is door Francien kosteloos aan Amivedi beschikbaar gesteld.

 

44 2

1. AMI
Dit is een schets van een jonge kater die in 2015 is gevonden en werd aangemeld bij Amivedi, de stichting die kwijtgeraakte huisdieren weer samen probeert te brengen met hun eigenaren. Omdat niemand deze kat als vermist opgaf is hij geadopteerd door een aardig stel mensen, die hem als dank Amivedi (roepnaam Ami) genoemd hebben. Stichting Amivedi heeft op haar beurt deze kat tot haar mascotte gemaakt. En ik op mijn beurt maakte een tekening van deze mascotte! Wist u dat bij Amivedi elk jaar tussen de 65.000 – 70.000 vermiste en gevonden katten worden geregistreerd?

22 22. Lara
De langharige Jack Russel en is het hondje van mijn beste vriendin. Ze is ondertussen 10 jaar. Lara is altijd blij. Je kunt nooit somber blijven als je haar ziet, vind ik, ze straalt gewoon vrolijkheid en levenslust uit. Ik pas vaak op haar en dat is altijd feest. Wist u dat de Jack Russell een van de weinige hondenrassen is die vernoemd is naar de persoon die ze gefokt heeft?

 

22 13. Caspian & Cleo
De twee kittens waren 9 weken oud toen ik ze tekende. (Ze zijn van mijn buren.) De linker heet Caspian en de rechter is zijn zusje Cleo.  Ze komen uit een nest van zes. Het zijn Noorse Boskatten. (De nesten van raskatten beginnen altijd met een letter, in dit geval hebben dus alle kittens een naam met een C.) Ik vond dit tafereeltje zo mooi. Het is even een moment van stilte in het eindeloze spel van de kittens. Wist u dat de Noorse Boskat is gerelateerd aan de Noorse Godin Freya en afkomstig uit het prachtige Noorwegen? Dit ras is onder de kattenrassen inmiddels al 500 jaar oud. In 1977 werd de Noorse Boskat officieel een kattenras verklaard.

Amivedi Kerstpostzegel Miepje8. Miepje
Miepje is als kitten in een tuin gevonden. Ze is een geweldige kat, echt mijn vriendinnetje. Miepje is heel lief naar de andere katten in huis. Ze is altijd schuw gebleven naar mensen, maar ze heeft mij haar vertrouwen gegeven en daar ben ik meer dan trots op!

Wist u dat een kattenneus uniek is? Net zoals de lijntjes op de vingers van mensen een uniek patroon vormen, vormen de ‘bolletjes’ op het roze neusgedeelte van de kat eveneens een uniek patroon. Geen enkele kattenneus is hetzelfde.

Voor een velletje van 10 stuks van dezelfde afbeelding (Nederland) betaalt u €10,95. Hiervan gaat €1,00 als donatie naar AMIVEDI.
Plak de postzegel op uw brieven en help zo de naamsbekendheid van AMIVEDI te vergroten en indirect vermiste en gevonden huisdieren weer veilig thuis te krijgen.
Maak €10,95 over op: NL 98 INGB 0004 788310 t.n.v. AMIVEDI onder vermelding van POSTZEGELS + de naam van de postzegel van uw voorkeur + uw naam en adres (straat, huisnummer, postcode en woonplaats), en u krijgt de postzegels thuis gestuurd.

 

DE IRINA POSTZEGELCOLLECTIE

44 14. Russisch Zwervertje Deze kat die leefde tussen een groep zwerfkatten in St. Petersburg, Rusland. De lokale bevolking gaf de groep regelmatig eten en toen de foto werd genomen had hij net gegeten en was op een lekkere zonnige plek gaan liggen. Ik wilde hem in een weelderige omgeving afbeelden dus heb ik hem tussen een paar lekkere antieke kussens gelegd. Wist u dat er jaarlijks meer dan 100.000 afstands- en zwerfdieren in Nederland in het asiel terecht komen en dat het aantal zwerfkatten almaar blijft groeien?

 

66 25. Beauty Deze tekening is gemaakt in opdracht van de trotse eigenaar van een Red Tabby White Point Ragdoll kat genaamd ULIE Rousse (vertaling ‘De Doorn van de Roos). Geboren op 27.07.2013 en ze woont in Frankrijk. Ze is heel aanhankelijk en gehecht aan haar eigenaresse. Ze houdt van kattenshows omdat ze heel trots is en graag bewonderd wordt. Wist u dat de Ragdoll na de Savannah-kat het grootste kattenras is? Heel speciaal is dat het ongeveer 3 jaar duurt voordat een kitten van dit ras volgroeid is.

66 16. Labrador Labradors zijn mijn favoriete hondenras. Ze hebben een vriendelijk en gevoelvol karakter. Ik wilde de moeilijke  uitdaging aangaan om een zwarte hond op een zwarte achtergrond te tekenen, op een manier die de glanzende vacht en de structuur goed uit laten komen. Deze uitdaging begon met het maken van een goede foto van de hond op een druilerige herfstmiddag. Deze techniek heb ik opgenomen in mijn boek. Wist u dat de labrador retriever de populairste hond is in Nederland? Labradors zijn helemaal gek op eten, ze zullen zelf niet stoppen, dus het is aan het baasje om te voorkomen dat ze te dik worden.

Amivedi Postzegel Crabapple (1)7. Crabapple Deze kat leeft tussen een groep zwerfkatten in Sint Petersburg en ik heb hem getekend om aandacht te vragen voor de vele zwerfkatten in Rusland. Russische mensen houden erg van dieren en de zwerfkatten worden dan ook gevoerd en verzorgd door de lokale bevolking, zodat zij kunnen overleven.

Wist u dat gezegd wordt dat zwarte en zwarte-witte katten moeilijker een thuis vinden dan katten met andere kleuren? Sommige asiels melden dat katten met deze kleuren vaak langer op een baasje wachten.

Irina Garmashova-Cawton komt van oorsprong uit St Petersburg, Rusland. Ze woont sinds 2000 samen met haar man, zoon en Ragdoll kat in Engeland. Ze heeft gestudeerd aan de Academy of Baron Alexander von Stieglitz in St Petersburg. Ze werkt met olieverf, waterverf en kleurenpotlood. Ze is een gepubliceerd kunstenaar en lid van de UK Coloured Pencil Society, waarbij zij elk jaar meedoet aan tentoonstellingen. Zij heeft verschillende prijzen gewonnen. Ze is ook lid van de The Society Of Feline Artists en neemt deel aan de jaarlijkse tentoonstelling in London in de Llewellyn Alexander Gallery, Waterloo, London. Signature lid van de volgende genootschappen: Society Of Feline Artists, Association of Animal Artists en The UK Colour Pencil Society.

Henk de Heer
Coördinator Amivedi Zuid-Holland
Tel: 088-0064691