Jan Greven

Beste Aangeslotenen en Donateurs,

Ik heb de droeve plicht u te berichten dat ons oud bestuurslid

Jan Greven

op 18 december 2013 is overleden.

 

 

Heer; laer ons in te zene,
– wat ook de weld wil beden -;
dit laeven geet veurbi’j.

 

Op 19 december ontving ik een mailtje waarin de penningmeester mij berichtte dat Jan was overleden. Ik heb direct naar zijn huis gebeld en van zijn zoon Okke vernam ik dat het helaas zo was. Jan werd opgenomen in het Academisch ziekenhuis in Amsterdam nadat er een tumor in zijn maag en slokdarm was ontdekt. De dokters besloten om hem te opereren, dit was gelukt maar helaas ontdekte ze dat de verbinding lekte, Jan is daar niet meer bovenop gekomen en overleden.

Jan was meer dan een bestuurslid voor mij, in de lange tijd dat hij samen met mij in het bestuur zat zijn we vrienden geworden. We woonden dan wel een eind van elkaar maar belden regelmatig met elkaar en als ik in de buurt van Alkmaar was ging ik even bij hem langs, of op bezoek op zijn tuin.

Jan heeft heel veel voor onze Stichting betekend, hij heeft in de periode dat we nog veel groter waren heel veel werk verricht met het voorzien van zegels naar de correspondenten toe, die ze vervolgens weer naar onze aangeslotenen verzonden. Ook heeft Jan lange tijd als secretaris gefungeerd, Hoewel zijn gezondheid af en toe wat te wensen overliet was en bleef hij positief in alles. Enige tijd geleden gaf hij te kennen dat hij als bestuurslid wilde stoppen, maar hij zou wel nog een aantal aangeslotenen blijven schrijven. Uit de contacten die ik met hem had, merkte ik dat het met de gezondheid toch wel minder werd.

Toch kwam de tijding hard bij me aan, ik had hierop niet gerekend. Ik heb op 22 december afscheid van Jan kunnen nemen in het rouwcentrum, daar ook Nel, zijn vrouw, Ron, Okke en Arne zijn kinderen, kunnen condoleren en heel even wat herinneringen met Nel kunnen ophalen.

Jan is op 23 december na een uitvaartdienst in de Vrijheidskerk, begraven op de Algemene Begraafplaats. Ik hoop dat Nel en zijn kinderen de kracht mogen krijgen om dit verlies te dragen. Het bestuur wenst zijn gezin heel veel sterkte toe.

Jan rust in Vrede,

Je vriend en heel lang medebestuurslid,

Henk,
Voorzitter De Postzegelvriend.